Pic

Woonzorgcentrum Het Berkenhof

Plafondliftsystemen in 142 bewonerskamers en 8 centrale badkamers.

Bij het OCMW Merelbeke, locatie Het Berkenhof heeft Lopital 142 rails geplaatst in de bewonerskamers. De rail lopen van boven het bed, tot boven het toilet. De rails zijn voorzien van een speciale quick release loopwagen, zodat deze eenvoudig verplaatst kunnen worden naar een kamer van een bewoner die een tillift nodig heeft. Op deze manier wordt er goed gekeken naar het juiste hulpmiddel, maar ook naar de investering. Er zijn namelijk enkel motoren op de kamers waar deze nodig zijn.
Door de rails weg te werken in het verlaagde gipsplafond, wordt de rails onderdeel van de kamer en valt deze hierdoor minimaal op.

In de 8 gemeenschappelijke badkamers zijn x-y systemen geïnstalleerd. Ook hier zijn de rails weggewerkt in het verlaagd plafond en de opdrachtgever heeft er zelf voor gekozen om de profielen aan te passen naar de kleur van het verlaagd plafond. Hierdoor is de inbouwrails minimaal zichtbaar.

Naast de plafondliften, zijn er tevens 8 verrijdbare brancards geleverd, zodat de zorg zo optimaal mogelijk kan worden uitgevoerd.

WZC Het Berkenhof maakt deel uit van Zorgband Leie en Schelde.

image image image